Transparència econòmica

De Intranet Amical Wikimedia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Des de la creació de l'entitat, des d'Amical Wikimedia sempre hem publicat els nostres informes econòmics al portal de coordinació global del moviment Wikimedia. És el portal Metawiki (en anglès) i és supervisat per la Fundació Wikimedia, la fundació sense ànim de lucre global a la qual retem comptes de la nostra despesa, ingrés i activitat de foment de la llengua i cultura catalanes.

A partir de l'any 2019 i per tal de facilitar el coneixement sobre la nostra tasca, vam posar a disposició de tots els públics els nostrs informes econòmics i fonts de finançament.

Fonts d'ingressos

Les fonts de finançament d'Amical Wikimedia, que és una entitat sense ànim de lucre i constituïda legalment a Catalunya l'any 2008 (núm. d'inscripció 43169 en el Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya) són, per ordre d'importància:

  1. Una subvenció anual de la Fundació Wikimedia per l'import contemplat als pressupostos d'Amical Wikimedia, prèviament ratificats per votació en assemblea dels seus membres. Aquests fons, al seu torn, provenen de donatius diversos de persones, entitats i empreses de tot el món conscienciades amb la importància de mantenir un bé públic i multilingüe com la Viquipèdia i els altres projectes Wikimedia en qualsevol idioma.
  2. Les quotes dels membres socis, dels membres col·laboradors i seus donatius addicionals. Així com també els donatius d'altres persones físiques i entitats (no públiques) compromeses amb el coneixement lliure i el foment de la llengua i la cultura catalanes a través de la Viquipèdia i els altres projectes Wikimedia en aquesta llengua.
  3. Els ingressos per projectes en concepte de seminaris, formacions tècniques, xerrades, projectes de bolcatge de dades i altres actes en col·laboració amb institucions públiques i privades del sector cultural i acadèmic de tot el territori catalanoparlant.

Amical Wikimedia no rep subvencions públiques o governamentals per dur a terme la seva activitat en cap àrea del territori catalanoparlant on hi centra la seva activitat. Això inclou la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears, el Govern d'Andorra, el Govern d'Aragó, Lo Síndic de L'Alguer, el Govern de Sardenya i el Govern de França, així com els seus subdepartaments —que mai han finançat les activitats de l'associació.

Despesa en grups de pressió

Amical Wikimedia participa com a grup de pressió o lobby en l'activitat parlamentària europea a través del grup Free Knowledge Advocacy Group (FKAGEU), que treballa per fomentar les polítiques d'accés obert al coneixement i de llibertat de panorama a la Unió Europea. Hi contribueix a través econòmicament amb una quantitat de 600€ anuals i un seguiment de la seva activitat per part de la Junta —realitzada de manera coral amb altres entitats oficials del moviment Wikimedia a Europa. La totalitat d'aquest import prové de la quota dels socis membres i dels ingressos per projectes esmentats anteriorment.

Informes econòmics, any per any

Com a Amical Wikimedia (2015-actualitat)

Des de l'any 2016, Audiaxis Auditors S.L., amb seu a Barcelona, és l'empresa encarregada d'auditar els comptes d'Amical Wikimedia.

left link=Fitxer:Memoria economicofinancera 2015 amicalwikimedia.pdf
Memòria econòmica de 2015
left link=Fitxer:Comptes anuals Amical Wikimedia 2016.pdf
Memòria econòmica de 2016
left link=Fitxer:Comptes anuals Amical Wikimedia 2017.pdf
Memòria econòmica de 2017


left link=Fitxer:Comptes anuals i auditoria Amical Wikimedia 2018.pdf
Memòria econòmica de 2018
Inclou informe d'auditoria
left link=Fitxer:Informe financer WMHack 2018 (públic).pdf
Memòria econòmica WMHACK 2018
(en anglès)
left link=Fitxer:Comptes anuals i auditoria Amical Wikimedia 2019.pdf
Memòria econòmica de 2019
Inclou informe d'auditoria

Com a Amical Viquipèdia (2009-2014)

Document (89366) - The Noun Project.svg
Comptes de 2009
Document (89366) - The Noun Project.svg
Comptes de 2010
Document (89366) - The Noun Project.svg
Comptes de 2011


Document (89366) - The Noun Project.svg
Comptes de 2012
Document (89366) - The Noun Project.svg
Comptes de 2013
Document (89366) - The Noun Project.svg
Comptes de 2014

Més informació

Si teniu dubtes, qüestions o desitgeu saber més informació, poseu-vos en contacte amb la tresorera d'Amical Wikimedia:

Gemma Aïsa
tresoreria@wikimedia.cat